Zeoliet.minderklein.jpg

Zeoliet

Verrijkt met het ontgiftende

vulkanische mineraal

Zeoliet!

Wat onze producten zo bijzonder maakt zijn niet alleen de natuurlijke ingrediënten. Wij gaan nog een stap verder door toevoeging van het extreem ontgiftende vulkanische mineraal zeoliet!

Leidt u een

schoon 

leven?

Dit is waar zeoliet uitkomst biedt!

Ondanks dat we goed ons best doen, is het bijna onmogelijk om een volledig schoon leven te leiden. Toxines en gifstoffen vinden altijd manieren om ons lichaam binnen te dringen, bijvoorbeeld via huidcremes of make-up.

Daarom is het belangrijk om een veilige en natuurlijke manier te vinden om dit uit je huid te ontgiften.

Wat is het?

zeoliet-molecuul.jpg

Zeoliet is een complex mineraal dat zich vormt bij het contact van vulkanische lava en zeewater. Dit proces kan duizenden of zelfs miljoenen jaren in beslag nemen; wetenschappers schatten dat de eerste zeolietmineralen die meer dan 300 miljoen jaar geleden zijn gevormd.

De oude Romeinen gebruikten zeoliet om bruggen te bouwen. Daarna viel het in de vergetelheid en vond zijn weg terug in 1756 toen de Zweedse mineraloog Axel Cronstedt het voor het eerst beschreef en noemde.

Hij fuseerde twee Griekse woorden: zéo, wat "koken" betekent, en líthos, wat "steen" betekent. Zeoliet liet veel stoom vrij bij verhitting en herinnerde Cronstedt daarom aan een "kokende steen".

Uniek ontgiftend mineraal

Zeoliet is een extreem goed ontgiftend vulkanisch mineraal. Het heeft aangetoonde buitengewone capaciteiten om verschillende chemische stoffen, voedingsstoffen, toxines en ionen te absorberen, vasthouden, loslaten en verwisselen.

 

  Hoe

werkt het?

Zeoliet is uniek omdat zijn honingraatvormige, microporeuze celstructuur als een van de weinige natuurlijke mineralen negatief geladen is. Dit betekent dat het in staat is om positief geladen gifstoffen aan te trekken. 

honey.png

De negatief geladen honingraat "kooien" van het zeoliet bevatten gezonde mineralen.

recycle (1).png

Zeoliet wisselt deze gezonde, negatief geladen mineralen, voor positief geladen gifstoffen die in de huid aanwezig zijn.

rubbish-bin.png

Aangezien het lichaam zeoliet niet opneemt, worden de gifstoffen door het lichaam afgevoerd en uitgescheiden!

Structuur en componenten
In een botsing van gloeiendhete lava en koud water, vormt zeoliet een unieke kooiachtige structuur en een negatieve oppervlaktebelasting. Aluminium en silicium vormen de basis van deze structuur, maar het bevat vaak ook andere elementen zoals zuurstof, tin, zink en titanium.

Moleculaire zeef

Kleine kooien stellen zeoliet in staat om op te treden als een "moleculaire zeef", die de moleculen filtert op basis van hun deeltjesgrootte. Negatieve oppervlaktelading bindt mineralen - zoals natrium, kalium en calcium - losjes en vervangt ze door grote ionen en zware metalen.

Met andere woorden, zeoliet kan veel "schadelijke stoffen" oppikken en vervangen door "goede stoffen".

Wat doet het?

Verwijdert gifstoffen

Zeoliet kan een breed scala aan giftige stoffen binden en verwijderen uit het menselijk lichaam, drinkwater en afvalstoffen. Zijn uiterst kleine kooien en oppervlaktelast vangen zware metalen, natuurlijke en chemische vergiften, radioactieve elementen, microben, metabolische producten, en meer op. Daarnaast doodt het bacterien en herstelt het huidlaesies

Ontgift zware metalen
In een klinische proef met 33 vrijwilligers heeft zeoliet de verwijdering van aluminium, arseen, lood, kwik en andere zware metalen verbeterd. Mensen die vloeibare zeoliet namen hadden significant hogere niveaus van deze metalen in hun urinemonsters. De laboratoriumanalyse bevestigde dat zeoliet niet besmet was, wat de resultaten toeschrijft aan de ontgifting van zware metalen.

Celstudies hebben het vermogen van zeoliet om zware metalen zoals lood, arseen en kwik te binden en te verwijderen bevestigd.