Minerals

Serum

Fortifying &

Recharging

7-Mineral

Serum

cirkelgrijs.png

€46,95

3.0
150 beoordelingen
blurred-monstera-leaves-shadow-white-bac

     Mineralen zijn essentieel

voor een gezonde huid

minerals11.jpg

Voor een goede werking van de huid is het van cruciaal belang dat deze niet alleen gehydrateerd blijft, maar ook een optimaal niveau aan mineralen behoudt.

Mineralen en minerale fermenten versterken de structuur van de huid en maken haar sterk, veerkrachtig en vol leven. 

Geformuleerd met vijf essentiële minerale fermenten - Magnesium, Zink, Koper, IJzer en Silica - gecombineerd met MSM (Zwavel) en Zeoliet, leggen het fundament, vanwaar de huid zich verterkt en herstelt.

 

Bovendien helpt hyaluronzuur van drie moleculaire gewichten om vocht vast te houden, waardoor het mineralenserum met recht de krachtpatser van ons serumassortiment genoemd kan worden.

Het lichaam kan niet één mineraal aanmaken - het is afhankelijk van externe bronnen.

peta-logo-web.png
NCS-label.png

Mineralen 

De bouwstenen

van de huid           

7 Mineralen

Mineralen zijn de fundamentele bouwstenen van de huid. Hoe belangrijk vitaminen, aminozuren, en eiwitten ook zijn, ze kunnen niet goed worden verwerkt en opgenomen zonder de juiste balans van mineralen.

 

In de hele natuur is dit het geval; Vitamine-C-rijke citrusvruchten, antioxidantrijke bessen en lycopeenrijke tomaten zijn het resultaat van een evenwichtige mineraalrijke bodem, niet omdat de boer de bodem heeft gevoed met vitaminen. 

De basis is dus mineralen. Bij de huid is dit niet anders.

Ook een gezonde huid begint met het gebruik van mineralen, die als katalysator fungeren voor vele biologische reacties en noodzakelijk zijn voor de opname van essentiële voedingsstoffen. 

 

Er zijn veel wetenschappelijke en medische studies over de invloed van essentiële mineralen op de conditie van de huid. De 7 verschillende mineralen in ons mineralenserum hebben bewezen positieve dermatologische effecten.

MSM

Magnesium

Zink

Koper

IJzer

Zeoliet

Silica

peptide.jpg
minerals45.jpg

De werking van

Mineralen

op de huid

Stimulatie

Mineralen stimuleren de stofwisselingsprocessen van de huid en daarmee de biosynthese van eiwitten zoals collageen, elastine, hyaluronzuur en keratine .

Elektrolyten

Mineralen zijn de elektrolyten van het lichaam - ze dragen de elektrische stroom door het lichaam. Ze zorgen voor de noodzakelijke lading of "ionisatie" van positieve of negatieve elektrische moleculen. Ionen houden de "menselijke batterij", inclusief de huid, geladen. 

Ontgifting

Mineralen helpen gifstoffen en metabolisch afval uit de huidcellen te onttrekken en beschadigde eiwitten te recyclen tot aminozuren die opnieuw kunnen worden gebruikt om de nodige eiwitten zoals collageen, elastine enz. te produceren.

Hydratatie

Mineralen herstellen en onderhouden de hydratatie van de huid en helpen vochtverlies (TEWL) te voorkomen. 

Celcommunicatie

Dit is de belangrijkste functie van mineralen in de huid. Mineralen vertellen de huidcel hoe hij er moet uitzien en hoe hij moet handelen. Net zoals een normale gezonde huidcel de natuurlijke functies van de huid zelf zou stimuleren. 

 

Bovendien faciliteren mineralen de werking van andere vitale voedingsstoffen zoals vitaminen, enzymen en aminozuren.

Osmose

Mineralen zorgen voor voeding van de huid via osmose.

 

Wanneer we een hoge concentratie mineralen op de huid aanbrengen, kunnen we de huideigen osmosepomp activeren. Hierdoor onttrekken we bloed, zuurstof en voedingsstoffen van diep in de huid tot aan de buitenste lagen van de epidermis, waar deze het meest nodig is. 

Herstelt de pH

 Mineralen zijn erg belangrijk om te voorkomen dat het bloed en de weefselvloeistoffen te zuur of te basisch worden. Ze helpen bij het transporteren van voedingsstoffen naar de cellen en ze onttrekken chemicaliën uit de cellen.

blad-achter_edited_edited.jpg

Wat zit er in?

Rechts staan alle ingrediënten die we hebben gebruikt en hieronder staan enkele belangrijke actieve ingrediënten uitgelicht.

Wij werken alleen met de meest pure Co2 extracten & koudgeperste oliën van zo veel mogelijk in het wild geplukte en biologische ingrediënten en  vitamines & mineralen uit de beste laboratoria in Europa en de VS.

Water

Aqua

Aloe Vera

Aloe Barbadensis Leaf Juice*

 

Komkommerwater

Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Water

 

Squalaan

Squalane

 

Radijswortelferment

Leuconostoc/radish Root Ferment Filtrate

 

MSM (zwavel)

Dimethyl Sulfone

 

Magnesium Chloride

Magnesium Chloride

Gluconolactone

Gluconolactone

 

Vitamine E

Tocopherol

 

Zeoliet

Zeolite

 

Arrowroot extract

Maranta Arundinacea Root Extract*

 

Jasmijn Olie

Jasminum Officinale Flower Oil

 

Sodium Benzoate

Sodium Benzoate

 

Xanthan Gom

Xanthan Gum

 

Zink Ferment

Saccharomyces/zinc Ferment

 

Koper Ferment

Saccharomyces/copper Ferment

 

Magnesium Ferment

Saccharomyces/magnesium Ferment

 

Ijzer ferment

Saccharomyces/iron Ferment

 

Silica ferment

Saccharomyces/silicon Ferment

 

Sinaasappelschil olie

Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil

 

Hyaluronzuur van 3 moleculaire gewichten

Sodium Hyaluronate

 

Citroenzuur

Citric Acid

 

Geraniol**

 

Linalool**

 

Citronellol**

 

Limonene**

 

Benzyl Benzoate**

cirkel.png
 
koper3.jpg

Koper

Cruciaal in de productie van collageen

Koper werd al gebruikt door de oude Egyptenaren om wonden en drinkwater te steriliseren en de Azteken gorgelden met koper om keelpijn te behandelen. Het is een essentieel mineraal dat betrokken is bij vele cruciale processen in de weefsels van het menselijk lichaam. 

Wondgenezend

Daarnaast is ook aangetoond dat koper effectief is als het gaat om het helen van wonden.

Onder "wond" kan hierbij zowel gedacht worden aan acné of een droge, beschadigde huid, als aan een snee in de vinger. Het helpt de huid genezen en leidt tot minder littekenvorming.

Het speelt een cruciale rol in de productie van collageen en andere bindweefsels.

 

Het draagt ook bij aan de melanineproductie van het lichaam, een hormoon dat verantwoordelijk is voor de kleur van de huid.

 

Het stimuleert de aanmaak van fibroblasten, verhoogt de productie van collageen en elastine en versterkt de extracellulaire matrix van de huid versterkt door proteïnen te stabiliseren.

 

Het heeft hiermee een belangrijk anti-verouderingseffect op de huid en verhoogt de stevigheid en dichtheid, terwijl het fijne lijntjes en rimpels minimaliseert

Koper speelt een cruciale rol in de productie van collageen, fibroblasten en elastine

 
zwavel.jpg

MSM

MSM ondersteunt de aanmaak van collageen, bevordert de bloedsomloop en vermindert ontstekingen.

Het "beautymineraal"

Zwavel wordt al sinds de tijd van Hippocrates gebruikt om de huid te verfraaien en een verscheidenheid aan huidaandoeningen te behandelen.

Het is het vierde meest voorkomende mineraal in het menselijk lichaam en staat bekend als het "beautymineraal" vanwege zijn vermogen om de collageenproductie te ondersteunen, de bloedsomloop te bevorderen en ontstekingen te verminderen.

De natuurlijke productie van Glutathion, de belangrijkste cellulaire antioxidant van het lichaam, wordt gestimuleerd om het immuunsysteem te versterken en pigmentatie en cellulaire schade te verminderen.

- MSM is een natuurlijke vorm van zwavel die in alle levende organismen voorkomt. Het is de zuiverste en meest bio-beschikbare vorm van zwavel, een van de essentiële mineralen die cruciaal zijn voor het leven en de regeneratie van cellen.

 

-Zwavel is belangrijk voor 150 verbindingen in het lichaam en vervult vele belangrijke functies. Het is een cruciaal onderdeel voor de productie van collageen en elastine, wat fijne lijntjes en rimpels vermindert

 
silica.jpg

Silica

Silica verhoogt het transport van voedingsstoffen en zuurstof naar de huid. 

Onmisbaar voor een gezonde huid

Silica is een must voor een gezonde huid. Het is verantwoordelijk voor de sterkte van de bindweefsels van het lichaam en de huid. Er is echter vaak een tekort aan bij de moderne mens. 

Voor een gezonde gloed

Silica geeft de huid een gezonde gloed omdat het een sterke drager van zuurstof is.

Het verhoogt het transport van zowel voedingsstoffen als zuurstof naar de huid en helpt rode bloedcellen om 20 procent meer zuurstof te dragen, waardoor de huid beter gehydrateerd blijft.

Een van de belangrijkste redenen waarom de huid veroudert is omdat het de nodige hoeveelheden silica begint te missen die nodig zijn voor een gezonde huid.

 

Silica heeft een enorme invloed op de regeneratie van de huid; het creëert banden tussen eiwitmoleculen die verantwoordelijk zijn voor het natuurlijke vermogen van de huid om water vast te houden, wat cruciaal is voor het herstel en de vernieuwing van huidcellen.

Daarnaast zit het binnenin collageen en is het nodig voor de opbouw ervan; het fungeert als een lijm die flexibiliteit en veerkracht biedt aan de bindweefsels.

 
zinc.jpg

Zink

De  huid is afhankelijk van zink voor de productie van nieuwe cellen

Stimuleert de productie van cellen

Zink zit in elke cel van je lichaam en meer dan 100 verschillende enzymen hebben het nodig om te kunnen functioneren.

Huidcellen zijn erg afhankelijk van de krachtige eigenschappen van zink; de concentratie in de bovenste laag van je huid is namelijk tot zes keer meer dan in de onderste lagen, waardoor het aanvullen met het mineraal de groei van nieuwe, gezonde huidcellen kan ondersteunen.

Zink vermindert de vorming van schadelijke vrije radicalen en beschermt de lipiden en fibroblasten van de huid.

Zink vermindert de vorming van schadelijke vrije radicalen en beschermt de lipiden en fibroblasten van de huid.

Bij een wond verhoogt de lokale concentratie zink om de genezing te starten. Zelfs een gezonde, intacte huid is afhankelijk van zink voor de productie van nieuwe cellen en de functie van de celmembranen.

 

Zink reguleert de hoeveelheid talg die de huid produceert en kan helpen om verstopte poriën te voorkomen.

 

Hyaluronzuur

Huid-vector-hyaluronweb2.jpg

in 3 moleculaire gewichten

Er zijn echter veel verschillende kwaliteiten en soorten. Wij werken alleen met de beste laboratoria in de wereld en gebruiken drie verschillende moleculaire gewichten, die alle drie kenmerkende krachtige eigenschappen hebben.

Laag moleculair gewicht

  • Werkt op lange termijn

  • Wordt opgeslagen in het bindweefsel van de huid

  • Heeft een blijvend anti-rimpel effect

  • Werkt in diepere lagen van de huid

  • Regenererend

Hoog moleculair gewicht

  • Werkt slechts kortstondig

  • Vormt een hydraterende laag op het huidoppervlak

  • Heeft ontstekingsremmende effecten

Gemiddeld moleculair gewicht

  • Wordt opgeslagen in het bindweefsel van de huid

  • Werkt op lange termijn

Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt in de huid en bekend staat om zijn verbluffende vermogen om 1000x zijn gewicht aan vocht aan te trekken en vast te houden. 

 

Reviews

5.0

tegen droge huid

Fantastisch voor mijn droge huid. Ik gebruik het in de avond voor de nachtcreme en ik merk het verschil enorm in de ochtend!

P. Wieringer

5.0

Top

Ik gebruik het nu al een aantal weken elke ochtend en mijn huid heeft nog nooit zo goed aangevoeld.

Nela

5.0

Wat een verschil!

Binnen een week was mijn droge huid getransformeerd. Ik gebruik het nu ongeveer een maand en mijn huid is zachter en gladder. Echt een aanrader!

Becka

5.0

so far so good!

Tot nu toe bevalt het me goed! Ik gebruik het nu ongeveer een maand en ik merk een verbetering in de structuur van mijn huid. Ik kan nog niet zeggen of het de rimpels verbetert, maar we gaan het zien!

Tamara

5.0

kalmerend

Doet wonderen voor mijn rode, gevoelige huid. Het is zo kalmerend, mijn huid is nog nooit zo stralend geweest! Het voelt ook niet vettig aan en trekt snel in.

Eliana

4.0

goed


Ik heb al heel wat crèmes geprobeerd, maar ik ben dol op deze. Het is licht van gewicht en voelt verzachtend. Echt een aanrader!

Erica

4.0

zo goed!

Absoluut een aanrader! Het heeft een geweldige textuur, erg romig maar niet te dik zodat het niet super zwaar aanvoelt op mijn gezicht. Het is makkelijk aan te brengen op de huid zonder te vettig aan te voelen.

Rachel p

4.0

verfrissend schoon

Ik hou van deze foam. Heerlijke geur en geeft mijn huid een fris en schoon gevoel. Droogt de huid ook niet uit, voelt schoon, mar trekt niet.

Anne

4.0

perfect verfrissend

Dit is mijn nieuwe favoriete toner geworden, het geeft gelijk een verfrissend gevoel. Ik gebruik het ook graag na fitness. Het is perfect hydraterend en ruikt heerlijk. Ik ga het zeker weer kopen!

Sam

5.0

Direct resultaat

Ik zie bijna direct resultaat! Veel serums irriteren mijn huid en voelen niet alsof ze iets doen, maar deze voelt heel goed en ziet er geweldig uit.

Laura P.

5.0

zeer positief

Ik gebruik meestal OSEA crème, maar ben een keer voor wat anders gegaan en ik ben blij dat ik dat gedaan heb! Dit ruikt geweldig en het voelt erg prettig aan op mijn huid.

M.W.

5.0

Ik ben overtuigd

Ik heb jarenlang de veel duurdere Skinceuticals versie gebruikt en ben zo blij dat ik op deze ben overgestapt. Niet alleen voelt het beter aan op mijn huid en ruikt het lekkerder, maar ik heb ook dezelfde geweldige resultaten gemerkt voor ongeveer een derde van de prijs.

Madeline P