Minerals.2.B.jpg
Minerals.2.B.jpg
minerals.1.B.jpg
minerals.3.B.jpg
NCS-label.png
peta-logo-web.png

Minerals

Fortifying

& Recharging

7-Mineral

Serum

5.0
1 beoordelingen

Voor een gezonde huid is een optimaal niveau aan mineralen cruciaal

mineralen faciliteren de werking van andere vitale voedingsstoffen zoals vitaminen, enzymen en aminozuren.

Onttrekt zuurstof en voedingsstoffen van diep in de huid tot aan de buitenste lagen van de epidermis, waar deze het meest nodig is

Cruciaal voor de aanmaak van collageen en elastine, wat de huid soepel houdt

Hyaluronzuur van drie moleculaire gewichten helpt fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

€46,95

30ml

Voor 17:00 besteld,

morgen in huis

Gratis

retour

Gratis verzending boven €50

  Mineralen

 De bouwstenen van              de huid

Mineralen zijn de fundamentele bouwstenen van de huid. Hoe belangrijk vitaminen, aminozuren, en eiwitten ook zijn, ze kunnen niet goed worden verwerkt en opgenomen zonder de juiste mineralenbalans.

 

In de hele natuur is dit het geval; vitamine-C-rijke sinaasappels of antioxidantrijke bessen zijn het resultaat van een evenwichtige mineraalrijke bodem, niet omdat de boer de bodem heeft gevoed met vitaminen. 

De basis is dus mineralen.

Bij de huid is dit niet anders.

Ook een gezonde huid begint met het gebruik van mineralen, die als katalysator fungeren voor vele biologische reacties en noodzakelijk zijn voor de opname van essentiële voedingsstoffen. 

 

Er zijn veel wetenschappelijke en medische studies over de invloed van essentiële mineralen op de conditie van de huid. De 7 verschillende mineralen in ons mineralenserum hebben bewezen positieve dermatologische effecten.

Het lichaam kan niet één mineraal aanmaken - het is afhankelijk van externe bronnen

Voor een goede werking van de huid is het van cruciaal belang dat deze niet alleen gehydrateerd blijft, maar ook een optimaal niveau aan mineralen behoudt.

1/2
 

Pure CO2 extracten

In tegenstelling tot conventionele extractiemethoden zoals alcohol of PEG gebruiken wij CO2 extracten. De zuiverheid en werkzaamheid van deze extracten is ongeëvenaard.

Koudgeperste oliën

De oliën die we gebruiken zijn koudgeperst. De voedingsstoffen en antioxidanten blijven hierdoor maximaal behouden

Wildgeplukt & biologisch

De botanische ingrediënten zijn zo veel mogelijk in het wild geplukt of biologisch gecertificeerd. 

Lage mengsnelheid

De moleculaire structuur blijft intact en de werkzame stoffen in de ingrediënten worden niet aangetast.

Lage mengtemperatuur Hierdoor blijft de moleculaire structuur van de natuurlijke ingrediënten intact.

Ingre

diën

ten

Wij werken alleen met de meest pure Co2 extracten & koudgeperste oliën van zo veel mogelijk in het wild geplukte en biologische ingrediënten.

Daar voegen we natuurlijke toevoegingen bij zoals vitaminen, mineralen, peptides, ceramides en hyaluronzuur, voor de beste combinatie die de natuur en wetenschap te bieden heeft.

Water, Aloe Vera, Komkommerwater, Squalaan, Radijswortelferment, MSM (zwavel), Magnesium, Gluconolactone, Vitamine E (Tocopherol), Zeoliet, Arrowroot extract, Jasmijn Olie, Sodium Benzoate, Xanthan Gom, Zink Ferment, Koper Ferment, Magnesium Ferment, Ijzer ferment, Silica ferment, Sinaasappelschil olie, Hyaluronzuur van 3 moleculaire gewichten, Citroenzuur, Geraniol, Linalool, Citronellol, Limonene, Benzyl Benzoate

 
koper.jpg

Koper

Koper speelt een cruciale rol in de productie van collageen en andere bindweefsels.

 

Het draagt ook bij aan de melanineproductie van het lichaam, een hormoon dat verantwoordelijk is voor de kleur van de huid.

 

Het stimuleert de aanmaak van fibroblasten, verhoogt de productie van collageen en elastine en versterkt de extracellulaire matrix van de huid versterkt door proteïnen te stabiliseren.

 

Het heeft hiermee een belangrijk anti-verouderingseffect op de huid en verhoogt de stevigheid en dichtheid, terwijl het fijne lijntjes en rimpels minimaliseert

MSM

Zwavel is het vierde meest voorkomende mineraal in het menselijk lichaam en staat bekend als het "beautymineraal" vanwege zijn vermogen om de collageenproductie te ondersteunen, de bloedsomloop te bevorderen en ontstekingen te verminderen.

MSM is een natuurlijke vorm van zwavel die in alle levende organismen voorkomt. Het is de zuiverste en meest bio-beschikbare vorm van zwavel, een van de essentiële mineralen die cruciaal zijn voor het leven en de regeneratie van cellen. Het is een cruciaal onderdeel voor de productie van collageen en elastine, wat fijne lijntjes en rimpels vermindert.

zwavel.jpg
silica3.jpg

Silica

Silica is een must voor een gezonde huid; een van de belangrijkste redenen waarom de huid veroudert is omdat het de nodige hoeveelheden silica begint te missen die nodig zijn voor een gezonde huid.

 

Silica heeft een enorme invloed op de regeneratie van de huid; het zit in collageen en is het nodig voor de opbouw ervan, fungeert als een lijm die flexibiliteit en veerkracht biedt aan de bindweefsels en het creëert banden tussen eiwitmoleculen die helpen water vast te houden, wat cruciaal is voor het herstel en de vernieuwing van huidcellen.

 

Silica geeft de huid een gezonde gloed; het verhoogt het transport van zowel voedingsstoffen als zuurstof naar de huid en helpt rode bloedcellen om 20 procent meer zuurstof te dragen, waardoor de huid beter gehydrateerd blijft.

zinc2.jpg

Zink vermindert de vorming van schadelijke vrije radicalen en beschermt de lipiden en fibroblasten van de huid.

Zink reguleert de hoeveelheid talg die de huid produceert en kan helpen om verstopte poriën te voorkomen.

Zink

Zink zit in elke cel van je lichaam en meer dan 100 verschillende enzymen hebben het nodig om te kunnen functioneren.

Huidcellen zijn erg afhankelijk van zink; de concentratie in de bovenste laag van je huid is tot zes keer meer dan in de onderste lagen, waardoor het aanvullen met het mineraal de groei van nieuwe, gezonde huidcellen kan ondersteunen.

zeoliet4.jpg

Zeoliet

Zeoliet is een extreem goed ontgiftend vulkanisch mineraal. Het heeft  aangetoonde buitengewone capaciteiten om verschillende chemische stoffen, voedingsstoffen, toxines en ionen te absorberen, vasthouden, loslaten en verwisselen.

Zeoliet is uniek omdat zijn honingraatvormige, microporeuze celstructuur als een van de weinige natuurlijke mineralen negatief geladen is. Dit betekent dat het in staat is om positief geladen gifstoffen aan te trekken. 

magnesium.jpg

Magnesium

Magnesium houdt het vetzuurgehalte in de huid op peil. Hiermee zorgt het voor een behoud van elasticiteit en voorkomt het droogheid en ontstekingen.

Magnesium verbetert regulering van de talgproductie en helpt een gezonde huidbarrière te houden.

peptide.jpg
minerals45.jpg

De werking van

Mineralen

op de huid

Stimulatie

Mineralen stimuleren de stofwisselingsprocessen van de huid en daarmee de biosynthese van eiwitten zoals collageen, elastine, hyaluronzuur en keratine .

Elektrolyten

Mineralen zijn de elektrolyten van het lichaam - ze dragen de elektrische stroom door het lichaam. Ze zorgen voor de noodzakelijke lading of "ionisatie" van positieve of negatieve elektrische moleculen. Ionen houden de "menselijke batterij", inclusief de huid, geladen. 

Ontgifting

Mineralen helpen gifstoffen en metabolisch afval uit de huidcellen te onttrekken en beschadigde eiwitten te recyclen tot aminozuren die opnieuw kunnen worden gebruikt om de nodige eiwitten zoals collageen, elastine enz. te produceren.

Hydratatie

Mineralen herstellen en onderhouden de hydratatie van de huid en helpen vochtverlies (TEWL) te voorkomen. 

Celcommunicatie

Dit is de belangrijkste functie van mineralen in de huid. Mineralen vertellen de huidcel hoe hij er moet uitzien en hoe hij moet handelen. Net zoals een normale gezonde huidcel de natuurlijke functies van de huid zelf zou stimuleren. 

 

Bovendien faciliteren mineralen de werking van andere vitale voedingsstoffen zoals vitaminen, enzymen en aminozuren.

Osmose

Mineralen zorgen voor voeding van de huid via osmose.

 

Wanneer we een hoge concentratie mineralen op de huid aanbrengen, kunnen we de huideigen osmosepomp activeren. Hierdoor onttrekken we bloed, zuurstof en voedingsstoffen van diep in de huid tot aan de buitenste lagen van de epidermis, waar deze het meest nodig is. 

Herstelt de pH

 Mineralen zijn erg belangrijk om te voorkomen dat het bloed en de weefselvloeistoffen te zuur of te basisch worden. Ze helpen bij het transporteren van voedingsstoffen naar de cellen en ze onttrekken chemicaliën uit de cellen.

Reviews

tegen droge huid

P. Wieringer

25 mei 2021

Fantastisch voor mijn droge huid. Ik gebruik het in de avond voor de nachtcreme en ik merk het verschil enorm in de ochtend!

Top

Nela

24 mei 2021

Ik gebruik het nu al een aantal weken elke ochtend en mijn huid heeft nog nooit zo goed aangevoeld.

Wat een verschil!

Becka

24 mei 2021

Binnen een week was mijn droge huid getransformeerd. Ik gebruik het nu ongeveer een maand en mijn huid is zachter en gladder. Echt een aanrader!

FAQ

Hoeveel moet ik gebruiken?

Het hangt een beetje af van de vettigheid van de huid, maar meestal volstaan 2 pompjes. Smeer het goed uit over het hele gezicht tot alles bedekt is.

Hoe kan ik de verpakking recyclen?

Als de creme op is kun je eenvoudig de bovenkant van de glazen fles afschroeven. Het glazen deel kan bij het glas, het pompje bij het plastic!

Mijn huid wordt warm na het aanbrengen. Wat nu?

Door het hoge gehalte aan actieve ingrediënten kan het voorkomen dat de huid enige minuten warmer aanvoelt. Dit is echter volkomen normaal en trekt snel weg!

 
 
5.0
1 beoordelingen