Lipids

Serum

Protecting &

Hydrating

Essential

Lipid

Serum

cirkelgrijs.png

€44,95

3.0
150 beoordelingen
blurred-monstera-leaves-shadow-white-bac

      creëer een extra bescherming voor de huid

lipids.jpg

Een gezonde huid begint met een gezonde en sterke bescherming.

 

Ons Lipidenserum, de vierde stap in onze serumlijn, helpt vocht in de huid vast te houden, herstelt een lipidenlaag en voegt volume toe om de huid er jong en levendig uit te laten zien. 

Het serum is geformuleerd met een fosfo/sphingo lipidencomplex die lijkt op de natuurlijke lipiden van de huid en houdt effectief vocht vast. Door een efficiënte afgifte van de actieve ingrediënten zoals Abessijnse olie, Bakuchiol en Avocado olie dieper in de huid te stimuleren, zal dit serum de huid vernieuwen en laten stralen.

Beschermt en hydrateert bij de basis

peta-logo-web.png
NCS-label.png

Versterking van de

natuurlijke huidbarrière

Lipiden zijn de natuurlijke vetten van de huid. Ze vullen de ruimtes tussen de huidcellen op, zoals cement.

 

Lipiden komen van nature voor en worden door ons lichaam geproduceerd, maar we kunnen ze van buitenaf aanvullen. Lipiden zijn belangrijk voor de algemene functie van onze huidbarrière, die het behoud van hydratatie ondersteunt en de stevigheid, elasticiteit, veerkracht, textuur en huidskleur van de huid behoudt. Het vermogen van ons lichaam om deze cruciale lipiden te produceren neemt echter af met het ouder worden.

Wanneer onze lipidebarrières sterk zijn, zorgen ze ervoor dat vocht niet naar buiten kan sijpelen en dat agressors van de omgeving niet in het oppervlak kunnen binnendringen.

 

Een gezonde, jeugdige huid heeft een overvloed aan deze natuurlijk voorkomende lipiden. Naarmate we ouder worden, neemt de lipidenproductie af en dit kan resulteren in een ruwe oppervlaktetextuur, dofheid en droogtelijntjes

Het lipidenserum bevat natuurlijke geconcentreerde lipiden die de huid intens hydrateren en de barrièrefunctie verbeteren.

Als we jong zijn, is onze huid over het algemeen gezond en functioneert ze goed zonder al te veel uitdagingen. 

 

Naarmate we ouder worden, wordt onze huid kwetsbaarder en wordt de natuurlijke beschermende barrière van onze huid aangetast naarmate de lipidenproductie afneemt. 

 

Dit heeft niet alleen gevolgen voor onze huidbarrière, maar ook voor het natuurlijke vermogen van onze huid om zichzelf te herstellen, wat resulteert in een droge en gevoelige huid.

Waarom lipiden?

Lipiden versterken de huidbarriere; ze zijn het fundament van vocht en alles wat vocht betekent voor de huid. Het is niet voldoende om alleen vocht toe te voegen aan de huid, we moeten de huid actief houden om het vocht langzaam af te geven. 

 

Dit proces wordt gedaan door middel van lipiden; zij vergrendelen het vocht in de huid. 

Wat is de Huidbarrière?

 

Als we het over de huidbarrière hebben, verwijzen we naar de buitenste laag van de huid die algemeen bekend staat als de hoornlaag. Deze laag is een beschermende barrière voor onze omgeving en speelt een cruciale rol tegen externe agressors zoals irriterende en toxische stoffen, bacteriën en allergenen. 

lipids-serum-43.jpg

Hoe werken lipiden?

De structuur van de hoornlaag is als een bakstenen muur, waarin de corneocyten of "bakstenen" zijn omgeven door de intercellulaire lipiden die fungeren als het "cement" om zowel de beschermende barrièrefunctie als het vermogen om waardevolle stoffen op te nemen te behouden. 

 

De barrièrefunctie van de huid hangt voornamelijk af van de conditie van de hoornlaag. Het lipidenserum biedt een waardevolle ondersteuning aan de intercellulaire lipiden en houdt de barrièrefunctie intact.

gehydrateerde huid?

Mensen krijgen vaak het verkeerde idee over hydratatie en denken vaak dat water is wat hydrateert. Dat is ook zo, maar het ligt iets ingewikkelder. 

 

Als we water niet met een lipide binden verdampt het te snel uit de huid, ook wel transepidermaal waterverlies (TEWL) genoemd. We hebben lipiden nodig om water zo lang mogelijk vast te houden.

 

Ons Lipidenserum gebruikt verschillende soorten grootten lipiden zodat ze in de verschillende lagen van de epidermis door kunnen dringen en daar water effectief vasthouden.

 

Tenzij de lipiden in microformaat zijn, blijven ze aan het oppervlak. De ceramiden (sphingolipiden en fospholipiden) die we gebruiken zijn in staat om naar binnen te dringen en te werken van binnenuit; door de lederhuid op te vullen en het microvolume te vergroten (wat eigenlijk op grotere schaal gebeurt met fillers) worden rimpels uitgerekt en fijne lijntjes verminderd.

 

Lipiden komen meestal in iets zwaardere moleculaire ketens, waardoor ze meestal nauwelijks dieper dan de epidermis doordringen. Ze blijven in de hoornlaag en vormen een laagje, een lipidenlaag die de huid beschermt tegen externe invloeden.

Micro

lipiden

lipids.jpg
blad-achter_edited_edited.jpg

Wat zit er in?

Rechts staan alle ingrediënten die we hebben gebruikt en hieronder staan enkele belangrijke actieve ingrediënten uitgelicht.

Wij werken alleen met de meest pure Co2 extracten & koudgeperste oliën van zo veel mogelijk in het wild geplukte en biologische ingrediënten en  vitamines & mineralen uit de beste laboratoria in Europa en de VS.

Water

Aqua

 

Rozenwater

Rosa Damascena Flower Water*

 

Glycerine

Glycerin

 

Coco-glucoside

Coco-glucoside

 

Glyceryl Oleate

Glyceryl Oleate

 

Avocado olie

Persea Gratissima Oil

 

Bakuchiol

Bakuchiol

 

Abessijnse olie

Crambe Abyssinica Seed Oil

 

Sesamzaad olie

Sesamum Indicum Seed Oil*

 

Squalaan

Squalane

 

Colloidaal haver

Avena Sativa Kernel Flour

 

Fosfolipiden

Phospholipids

 

Linolzuur

Linoleic Acid

 

Gluconolactone

Gluconolactone

 

Sphingolipiden

Sphingolipids

 

Linoleenzuur

Linolenic Acid

 

Sodium Benzoate

Sodium Benzoate

 

Sinaasappelschil olie

Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil

 

Bergamot olie

Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil

 

Citroenzuur

Citric Acid

 

Nerolibloesem olie

Citrus Aurantium Flower Oil*

 

Limonene**

 

Linalool**

 

Geraniol**

 

Farnesol**

cirkel.png
 
abess.jpg

Abessijnse olie

Abessijnse olie heeft een unieke moleculaire structuur die in geen enkele andere natuurlijk voorkomende stof te vinden is. 

unieke moleculaire structuur

Abessijnse olie wordt gewonnen uit de zaden van een kleine witte bloem, genaamd Brasscica Abyssinica, hij heeft niet veel water nodig om te groeien en helpt de biodiversiteit te vergroten, waardoor het een van de meest duurzame oliën is die er zijn.

Het bevat een zeer hoog percentage onverzadigde C22 omega-9-vetzuren en een overvloed aan omega-3- en omega-6-vetzuren, evenals vitamine A, B1, B2, B6, C en E. 

 

Vanuit chemisch oogpunt is het een van de structuren die het dichtst bij die van de menselijke huid liggen, wat helpt bij het reguleren van de overproductie van talg - geweldig voor mensen met een vette huid.

bakuchiol.jpg

Bakuchiol

Bakuchiol werkt via dezelfde receptoren die retinol gebruikt, daarom noemen velen het een natuurlijk retinol alternatief

De natuurlijke retinol

Geschikt voor een gevoelige huid

Bakuchiol is niet alleen net zo effectief als retinol bij het aanpakken van fijne lijntjes en rimpels; het is ook minder irriterend.

 

Net als retinol activeert Bakuchiol de genetische route in de huidcellen om verschillende soorten collageen aan te maken die huidveroudering tegengaan.

Het verkleint echter niet de grootte van de talgklieren, dus dat betekent geen hardnekkige droogheid of irritatie.

 

Plus, in tegenstelling tot retinol, dat de huid gevoeliger kan maken voor de zon, helpt Bakuchiol juist om de huid minder gevoelig te maken voor schadelijke zonnestralen.

Bakuchiol is een antioxidant die voorkomt in de zaden en bladeren van de Psoralea Corylifolia plant. Onderzoek geeft aangetoond dat het veel dezelfde eigenschappen heeft als retinol, maar in tegenstelling tot retinol niet agressief is.

Revolutionair anti-aging ingrediënt

In een vergelijkend onderzoek uit 2018 verminderden zowel retinol als bakuchiol "significant" rimpels en hyperpigmentatie, waarbij retinolgebruikers melding maakten van schilfering en prikken van de huid.

Meerdere onderzoeken bevestigen deze bevindingen. Na een vergelijkend onderzoek van 12 weken gaf bakuchiol een significante vermindering van lijntjes en rimpels, pigmentatie, elasticiteit, stevigheid en een algehele vermindering van UV schade, zonder dat het gepaard ging met ongewenste effecten.

 

 

Vitamine F

Vitamine F is essentieel in het versterken van de huidbarriere en het voorkomen van waterverlies.

Vitamine F is de term die gebruikt voor linolzuur (omega 6) en linoleenzuur (omega 3). Het zijn essentiële vetzuren, wat betekent dat ons lichaam zelf niet kan produceren. Ze zijn echter wel noodzakelijk voor het behoud van functies in ons lichaam, waaronder de gezondheid van de huid. 

vital-plus.jpg

Versterkt de huidbarriere

Om gehydrateerd te blijven, heeft de huid een mechanisme nodig om water in de huidlagen op te vangen, zodat het niet uit de cellen kan verdampen.

 

Vitamine F is belangrijk in het in stand houden van de barrièrefunctie door het vasthouden van water, het binnenhouden van essentiële voedingsstoffen en het buiten houden van gifstoffen. 

Essentieel voor de aanmaak van ceramide
Vitamine F fungeert als een bouwsteen van ceramiden, die een soort lipide zijn die helpen om het huidcelmembraan te maken. Zowel LA als ALA beïnvloeden de immuunreacties en ontstekingen in ons lichaam; en omdat LA en ALA een grote rol spelen in onze celmembranen en immuungezondheid, spelen ze een grote rol in onze huid.

Fosfolipiden

phospholipids2.png

Tweede huid

Naarmate we ouder worden produceert de huid minder moleculen die water vasthouden en wordt bijna elke laag van de huid zwakker. Daarom is het goed om de huid een handje te helpen

Fosfolipiden vormen een soort tweede huid; ze bootsen de natuurlijke lipiden van de huid na om zo de huidbarrière te versterken en vocht vast te houden. Bovendien helpt het om overige actieve ingrediënten en hydraterende stoffen dieper in de huid te brengen. 

 

Daarom is het een fantastisch ingrediënt om water vast te houden en de huid er voller uit te laten zien.

Fosfolipide is een soort lipidenmolecuul. Dit is het hoofdbestanddeel van het celmembraan en bestaat uit twee vetzuren, een fosfaatgroep en een glycerolmolecuul. 

 

Fosfolipiden hebben een kop en een staart. De 'kop' is hydrofiel, wat betekent dat het water aantrekt, terwijl de 'staart' hydrofoob en dus waterafstotend is. Als combinatie betekent dit dat fosfolipide water aantrekt en absorbeert en cruciaal is om de huid gehydrateerd te houden.

Een bijzonder ingrediënt verdient wat extra aandacht; Fosfolipiden.

 

Reviews

3.0

Small Title

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Piet Tester