logo skalaris1_edited.png

Natuurlijk.

Biologisch.

Vegan.

day31.3.3.jpg

Al onze producten zijn gemaakt van de meest pure, effectieve, en bovendien onbewerkte natuurlijke ingrediënten.

 

Ze zijn nooit met chemische stoffen in aanraking gekomen of op chemische wijze bewerkt, en bevatten geen kunstmatige geurstoffen.

De meest pure

kwaliteit

Wat overblijft is de natuurlijke kracht en geur van kruiden, bloemen, planten en oliën

serum-doso-6hoekingr.jpg

Het is dus van groot belang om geen belastende chemische stoffen tot je te nemen, maar enkel natuurlijke

Wat je smeert is  net zo belangrijk als wat je eet

Meer dan 60% van de stoffen die op de huid worden gesmeerd komt in de bloedsomloop terecht, ook de chemische en toxische stoffen die een gevaar vormen voor de gezondheid.

Omdat veel van die stoffen zich ophopen in het lichaam wordt het schadelijke effect steeds groter naarmate we ouder worden.​

zeolietbanner-Hersteld3.jpg

Zeoliet

vulkanisch  wondermineraal

Reinigt de poriën

Antioxidant

Absorbeert en neutraliseert vrije radicalen

De basis van bijna al onze producten is zeoliet; een vulkanisch mineraal van miljoenen jaren oud met buitengewone ontgiftende eigenschappen.

Verwijdert onzuiverheden

Ontgiftend

Ontstekins-remmend

day-op-beton2.jpg

Er zijn honderden, zo niet duizenden merken die “natuurlijke“ huidverzorging verkopen, maar weinige hiervan maken de claim echt waar.

Het is namelijk veel aantrekkelijker om te werken met “natuurlijke” ingrediënten die chemisch bewerkt of verhit zijn. Ze mogen “natuurlijk” genoemd worden, maar zijn dit niet meer. Ze zijn echter wel goedkoper en bovendien makkelijker te verwerken omdat ze minder snel bederven en stabieler zijn dan volledig natuurlijke ingrediënten.

 

Dit gaat ten koste van de natuurlijke werking; chemisch bewerkte ingrediënten kunnen zelfs een schadelijke werking krijgen

Het vacuümpompsysteem zorgt ervoor dat er geen zuurstof of huidvet bij het product kan komen.

Het is daarom goed om je af te vragen hoe “natuurlijk” de crème is die in een tube of een potje zit en waar elke dag huidvet en zuurstof mee in aanraking komt.

 

Dit zou de levensduur van het product aanzienlijk moeten verminderen, maar doet dit niet. 

De meest pure &   Zuivere kwaliteit

fabriek.jpg

Conservering met respect 

voor het product

Natuurlijke conserveringsstoffen

Naast het gebruik van vacuümpompjes zorgen wij er niet voor dat de producten houdbaar zijn door het verhitten en chemisch bewerken  van onze natuurlijke ingrediënten, maar door natuurlijke conserveringsstoffen toe te voegen, zoals radijswortelferment, citroenzuur en zilvercitraat, die een antibacteriële werking hebben en de natuurlijke ingrediënten bij afwezigheid van zuurstof stabiel en houdbaar maken.

Vacuümpompjes

Wij willen geen enkele concessies doen aan de kwaliteit en werkzaamheid van onze producten. Onze producten zitten daarom in vacuümpompjes zodat er absoluut geen zuurstof bij kan komen. Wanneer dit wel het geval zou zijn bederft de crème binnen enkele dagen, zoals elk écht natuurlijk ingrediënt zou doen.

night-op-6_edited.jpg

Onverhit, Onbewerkt

Biologisch

Onze producten zijn gemaakt van onverhitte, onbewerkte ingrediënten die zo veel mogelijk lokaal geoogst en biologisch gecertificeerd zijn.

Waar mogelijk kiezen we voor CO2-extractie; een kostbaar proces waarbij de integriteit van warmtegevoelige bestanddelen wordt gewaarborgd en de kwaliteit en geur zo puur mogelijk blijven!

ingr-in-buis.jpg

De voordelen van een CO2 extractie

  • Lagere temperatuur: warmtegevoelige componenten blijven intact

  • Uitsluiting van zuurstof: oxidatiegevoelige componenten blijven intact

  • Schoner proces, zowel wat betreft de impact op het milieu als het rendement

  • Langere houdbaarheid van het product 

  • Puurdere kwaliteit en geur in vergelijking met conventionele methoden

Hoogwaardige CO2 extracten

Er zijn verschillende conventionele methoden van extractie. Zo kan een ingrediënt langere tijd in olie geweekt worden, of kunnen door middel van warmte de actieve stoffen geëxtraheerd worden.

 

Wij gebruiken zoveel mogelijk CO2 extracten

In normale toestand is CO2 een gas dat we voortdurend inademen. Met behulp van gespecialiseerde CO2 extractieapparatuur kan koolstofdioxide onder druk worden gebracht tot het vloeibaar wordt. De vloeibare CO2 fungeert dan als oplosmiddel dat de natuurlijke bestanddelen kan oplossen die aanwezig zijn in de ingrediënten.

 

Daarna wordt de CO2 weer onder natuurlijke druk gebracht en keert het terug naar zijn normale gasvormige toestand.

 

Wat overblijft is het resulterende CO2-extract