support online: 053 475 02 30

Back To Top

 

Er wordt veel gesproken over natuurzuiver en biologisch, maar slechts weinige merken maken hun reclame-uitingen waar. Skalaris doet dat wel met vier verschillende soorten biologische gezichtscrème. Alle ingrediënten zijn volledig natuurzuiver en onbewerkt, bovendien is meer dan 90% van de ingrediënten van biologisch gecertificeerde landbouw

.

Natuurlijke huidverzorging van Skalaris.

.

De Skalaris biologische natuurlijke huidverzorging behoort tot de meest zuivere en bijzondere dankzij het voortdurend werken aan het gestelde doel;  natuurzuivere, biologische huidverzorging die goed voelt.

 

Biologische natuurlijke huidverzorging dankzij zuivere ingrediënten

 

- de herkomst en wijze van verbouwen is biologisch 

- de combinatie van ingrediënten is uniek 

- er worden geen chemicaliën gebruikt, geen fragrance, parfums, emulgatoren en conserveringsmiddelen van chemische herkomst


Biologische en natuurlijke huidverzorging is gezond.

De voordelen zijn duidelijk maar het produceren van natuurlijke huidverzorging is niet zo eenvoudig als het lijkt. Om te beginnen zijn biologische ingrediënten veel duurder dan de chemische en daarbij is het noodzakelijk om te weten welke kruiden en oliën bij elkaar passen zonder dat deze met elkaar reageren. Er zijn jaren onderzoek voor nodig om het gedrag van verschillende natuurlijke stoffen en hun combinaties te leren. Het productieproces moet buitengewoon hygiënisch zijn, om te niezen of op je hoofd te krabben moet de productieruimte worden verlaten want natuurlijke producten worden erg snel door bacteriën aangetast en chemische toevoegingen om dit tegen te gaan mogen niet worden gebruikt. 

 

De voordelen van natuurlijke huidverzorging worden bekender.

Naarmate meer mensen de gevaren inzien van het gebruik van chemische stoffen op de huid en vaker kiezen voor natuurlijke producten, zoeken steeds meer bedrijven een mogelijkheid om de indruk te wekken dat ze natuurlijke producten aanbieden. Voor de consument is dat lastig omdat de regelgeving onduidelijk is en vaak aangenomen wordt dat producten die worden verkocht, getest zijn op veiligheid en werkzaamheid en dat schadelijke ingrediënten vermeld moeten worden. Je zou dan ook verwachten dat een label ‘natuurlijk’ betekent dat het product geen chemische toevoegingen bevat, maar dat is niet zo.

.

Natuurlijke huidverzorging is niet altijd natuurlijk

U kunt alleen zeker zijn dat u  het product krijgt dat u wilt wanneer u de etiketten zorgvuldig leest en bij onduidelijkheden navraag doet bij de producent of verkoper. Bij het beoordelen van de ingredienten is het belangrijk om te letten op het percentage natuurlijke ingredienten. De vermelding ‘natuurlijk’mag namelij al gebruikt worden wanneer maar enkele procenten van natuurlijke oorsprong zijn. De kwaliteit van de ingrediënten is afhankelijk van de wijze waarop de planten waaruit deze worden gewonnen, worden verbouwd. Wanneer veel pesticiden en kunstmest zijn gebruikt, is de kwaliteit onvergelijkbaar met die van pesticide- en kunstmestvrije biologisch verbouwde planten.

.

Hoeveel biologische ingredienten bevat het product?

Ook hier is het weer belangrijk om te letten op het aandeel biologische ingredienten. Stel dat een product 40% natuurlijke ingredienten bevat waarvan 50% van biologisch geteelde gewassen afkomstig is, dan kan 60% chemisch zijn en zelfs 80% kan pesticiden en kunstmestresten bevatten.  Labels geven ook geen garantie voor honderd procent natuurlijke kwaliteit, er zijn certificaten te koop en er zijn certificaten die toelaten dat 25% van de ingrediënten chemisch is en toch een goede bio-uitstraling hebben. Onze natuurlijke huidverzorging producten hebben meer dan 90% gecertificeerde biologische ingredienten.

 

Onze natuurlijke huidverzorging producten zijn nooit met chemicaliën in contact gekomen.

 

Bewerkt natuurlijk is synthetisch.

Kortom, omschrijvingen op etiketten zijn onduidelijk en er is verwarring. Soms wordt op labels vermeld dat alle ingrediënten van natuurlijke herkomst zijn, maar wordt er niet bij verteld dat de oorspronkelijke natuurlijke stof chemisch is veranderd waardoor deze in feite een synthetische stof is geworden en  onherkenbaar gemaakt voor het lichaam. Het is dus belangrijk om te letten op een zo hoog mogelijk percentage volledig natuurlijke, biologische en onbewerkte ingrediënten.

.

Etiketten lezen en de INCI lijst.

Wanneer u wilt nazoeken wat de ingrediënten precies zijn kunt u dit nazoeken op de INCI lijst en zelf beoordelen hoe goed het product is dat u heeft gekocht. INCI is de afkorting van International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, ofwel het internationale naamgevingsysteem voor cosmetica-ingrediënten.

Alle cosmetica producten moeten de ingrediënten op het etiket vermelden volgens deze lijst, het ingrediënt dat het meeste voorkomt staat vooraan.

In ieder geval mag natuurlijke huidverzorging de volgende ingrediënten niet bevatten.

 • parabenen, sulfaten, petrochemische bestanddelen, siliconenolie, ethanolamines, Sodium Lauryl Sulfaat (SLS), synthetische kleurstoffen of phtalaten, acetaldehyd, geurstoffen, dioxine en bisphenol.  Glycerine, glycerine stearaat en alcohol kunnen ook beter worden vermeden.

De meeste van deze stoffen kunnen niet door ons lichaam worden verwerkt en vormen een dagelijks groeiende afvalberg in ons lichaam. Onze huid is goed doorlaatbaar, ook giftige stoffen dringen binnen zes minuten door tot in de bloedbaan. Onder meer nicotine- en hormoonpleisters maken hiervan gebruik.

.

Biologische huidverzorging is gezond en veilig

Onze huid kan natuurlijke ingrediënten verwerken en gebruiken terwijl kunstmatige stoffen natuurlijke processen verstoren. Ze drogen de huid uit, zoals bijvoorbeeld alcoholethanol, sorbitol en glycerol of verstoppen poriën door bijvoorbeeld glycerine en vaseline. Geurstoffen worden op etiketten vaak parfum of fragrance genoemd en zijn belangrijke veroorzakers van allergieën terwijl andere stoffen in verband gebracht worden met hormonale klachten of kankerverwekkend zijn.

Meer dan 60% van de stoffen die op de huid worden gesmeerd komt in de bloedsomloop terecht, ook de chemische en toxische stoffen die een gevaar vormen voor de gezondheid. Omdat veel van die stoffen bewaard blijven in het lichaam wordt het schadelijke effect steeds groter naarmate we ouder worden. Vrouwen die vanaf hun pubertijd  huidverzorgingsproducten gebruiken, hebben een aantal jaren later tientallen verschillende chemische stoffen in hun bloed. Onderzoek heeft uitgewezen dat de ziekmakende invloed zelfs twee generaties later nog aantoonbaar kan zijn.

.

Ingrediënten op natuurlijke wijze uit biologische gewassen

Ingrediënten die met behulp van natuurlijke technieken uit biologisch geteelde gewassenworden verkregen zijn voor het lichaam vele malen waardevoller omdat ze herkend worden en eenvoedende en verzorgende werking hebben. Het gedeelte dat in de bloedbaan terechtkomt kan in het lichaam als voedingsstof dienen of wordt afgebroken. Er is geen toxische werking of stapeling van stoffen in de cellen en dus ook geen gevaar van lange termijn gezondheidsschade.

Een nu en dan gehoord argument is  ‘lichaamseigen’. Men doet het voorkomen alsof een stof die in de huid voorkomt, zoals bijvoorbeeld ureum, goed is voor de huid. Maar behalve de chemische structuur is ook de herkomst van de stof van belang. Kunstmatig in elkaar gezette moleculen blijken een andere werking te hebben op het organisme dan biologische, de verschillen zijn te meten op kwantum- en energetisch niveau. Vitamine C is bijvoorbeeld essentieel voor ons lichaam en onze huid, maar kunstmatig gemaakte vitamine C wordt gezien als afval.

.

 Puur natuurlijk productieproces

 

extraheren van de oliën gebeurt door natuurlijke methodes verwerken in de fabriek

   1. geen chemicaliën bij de verwerking of bij het reinigen van de fabriek en de machines

   2. geen dierproeven en ingrediënten van dierlijke herkomst

Duurzame hoogwaardige verpakking

  1. geen onnodige verpakking

  2. energiezuinig te maken

  3. energiezuinig te hergebruiken

  4. energiezuinig transport

De volgende Skalaris natuurlijke huidverzorging producten zijn verkrijgbaar:

Natuurlijke gezichtscreme voor overdag

Natuurlijke gezichtscreme voor 's nachts

Natuurlijke gezichtscreme voor de gevoelige huid

Natuurlijke gezichtscreme ter vitalisering

 

sample-banner sample-banner RETOURNEREN & RUILEN

Alle producten kunnen geruild of geretourneerd worden, bekijk onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

sample-banner sample-banner KLANTENSERVICE

Voor al uw vragen over de producten, de ingredienten, of verzenden en retourneren, kunt u contact met ons opnemen.

sample-banner sample-banner GRATIS VERZENDING

Op al uw aankopen vanaf 75€.

+ open/close